2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Bandelės su lašinukais

Reikės
Miltų
20 gramų mielių
žiupsnelio druskos
dviejų šaukštelių cukraus
300 ml pieno
200 gramų lašinukų
šaukšto kmynų
vieno kiaušinio
pipirų

  • Pieną pašildyti, suberti druską, cukrų, išmaišyti mieles, užberti storu sluoksniu miltų ir palaikyti šiltai apie pusvalandį
  • Kai tešla ims putoti, pridėti daugiau miltų, išminkyti ir palaikyti dar apie valandą šiltai.
  • Lašinukus smulkiai supjaustyti, įberti kmynų, pipirų, pusę kiaušinio. Likusią panaudoti aptepti bandelėms
  • Tešlą dar paminkome, imame po gabaliuką, padarome blynelį, įdedame įdaro ir dedame siūle į apačią. 
  • Skardą šiek tiek pabarstome miltais.
  • Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol pagels (apie pusvalandį ar šiek tiek daugiau)
  • skanaujame.
Aptikta čia 

3 komentarai: