2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

Sausainiai su baltuoju šokoladu

Reikės:
~100 gramų miltų
125 gramų sviesto
1 didelio kiaušinio
100 gramų cukraus (naudojau rudąjį)
vieno šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 gramų balto šokolado
1 citrinos ir 1 apelsino žievelės
25 gramų avižinių dribsnių


  • Kiaušinį išsukti su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi.
  • Suberti sijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir avižiniais dribsniais.
  • Suberti kapotą šokoladą ir tarkuotas žieveles.
  • Sudėti į maišelį, suformuoti dešrą ir pusvalandį palaikyti šaldyklyje
  • Išėmus supjaustyti vieno cm storio riekelėmis, išdėlioti skardoje.
  • Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie dešimt minučių.
Laisvai interpretuota pagal Jamie Oliverio receptą iš knygos "Oliverio ministerija"

3 komentarai: