2012 m. kovo 6 d., antradienis

Varškės pyragas su persikais

Šitą pyragą labai seniai atradau supermamų forume. Kiek teko kepti, tiek pavyko, tik svarbu sulaukti, kol jis atvės ir tik tada skanauti.

Tešlos pagrindui reiks:
100 gr cukraus
200 gramų miltų
vieno kiaušinio
100 gramų sviesto
vieno šaukštelio kepimo muiltelių

Varškės masei

800 gramų varškės
dviejų pakelių pudingo (naudojau vanilinį)
šaukšto apelsino žievelės (nebūtinai)
100 gramų cukraus
du kiaušiniai
3-4 šaukštai aliejaus
pusė litro pieno

Konservuotų persikų skardinė


  • Sviestą išlydyti, išmaišyti su cukrumi.
  •  Supilti sijotus miltus su įmaišytu šaukšteliu kepimo miltelių, įmušti kiaušinį ir išminkius padėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.
  • Kiaušinius ištriname su cukrumi ir aliejumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome (arba prasukame blenderiu,masė bus be gumuliukų) . 
  • Kitame inde išmaišome pieną su pudingu, įdedame apelsino žievelės. Viską sumaišome į vieną masę.
  • Atidaromą formą išlipdome šaldyta tešla taip, kad supylus skystąją dalį ji neišbėgtų. Išdėliojame persikus (perpjovę jų puseles į kelias dalis). 
  • Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie valandą.
  • Valgome ir krentame nuo kėdės kaip Gustavas

4 komentarai:

  1. Receptas keliaujantis is galo i prieki :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikriausiai skanu būtų ir su šviežiais persikais..labai skaniai atrodo varškės masė

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui, šį kartą ir gavosi labai gerai- gal dėl to kad visą masę prasukau su blenderiu, masė gavosi vientisa:)

    AtsakytiPanaikinti