Tešlos pagrindui reiks:
100 gr cukraus
200 gramų miltų
vieno kiaušinio
100 gramų sviesto
vieno šaukštelio kepimo muiltelių
Varškės masei
800 gramų varškės
dviejų pakelių pudingo (naudojau vanilinį)
šaukšto apelsino žievelės (nebūtinai)
100 gramų cukraus
du kiaušiniai
3-4 šaukštai aliejaus
pusė litro pieno
Konservuotų persikų skardinė
- Sviestą išlydyti, išmaišyti su cukrumi.
- Supilti sijotus miltus su įmaišytu šaukšteliu kepimo miltelių, įmušti kiaušinį ir išminkius padėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.
- Kiaušinius ištriname su cukrumi ir aliejumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome (arba prasukame blenderiu,masė bus be gumuliukų) .
- Kitame inde išmaišome pieną su pudingu, įdedame apelsino žievelės. Viską sumaišome į vieną masę.
- Atidaromą formą išlipdome šaldyta tešla taip, kad supylus skystąją dalį ji neišbėgtų. Išdėliojame persikus (perpjovę jų puseles į kelias dalis).
- Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie valandą.
- Valgome ir krentame nuo kėdės kaip Gustavas
Receptas keliaujantis is galo i prieki :D
AtsakytiPanaikintiKaip suprasti? :)
AtsakytiPanaikintiTikriausiai skanu būtų ir su šviežiais persikais..labai skaniai atrodo varškės masė
AtsakytiPanaikintiDėkui, šį kartą ir gavosi labai gerai- gal dėl to kad visą masę prasukau su blenderiu, masė gavosi vientisa:)
AtsakytiPanaikinti