2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

Kreminė brokolių sriuba

Nežinau ar kad pavasaris, ar kad jau nebe žiema, patraukė mane prie žalios spalvos. Ne tik atnaujinau savo sodininkystes, po namus ėmiau šmirinėti žaliais drabužiais, bet dar ir maistą ėmiau gaminti žalią. Tęsdama savo brokolinius receptus, pristatau labai jau skanią sriubą.



Reikės:
Pusės poro (apie 100 gramų)
300 gramų brokolio žiedynų
~100 gramų sviesto
kelių galvučių česnako
vieno nemažo svogūno
trijų šaukštų miltų
450 ml pieno
druskos
pipirų
750 ml sultinio
arba tokio pat kiekio vandens ir dviejų kubelių


  • Puode ištirpiname kokius tris šaukštus sviesto (apie 50 gramų)
  • Jame pakepiname supjaustytus žiedeliais  svogūną, porą bei susmulkintą česnaką.
  • Brokolius nuplauname ir įmetę į sūdytą verdantį vandenį, apverdame šešias minutes.
  • Į puodą su svogūnais ir t.t. supilame sultinį ir brokolius, paverdame dar dešimt minučių.
  • Tada sutriname blenderiu.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdome likusį sviestą, supilame miltus, pamaišome ir supilame pieną. 
  • Maišydami kaitiname, kol masė ims tirštėti ir burbuliuoti (jei kartais atsiras gumuliukų, tai prieš juos irgi panaudokite blenderį.)
  • Sumaišome baltąją ir žaliąją dalis, pabarstome pipirais ir skanaujame. 
Idėja iš čia

3 komentarai:

  1. Labai mėgstu brokolius ir viską kas pagaminta iš jo...nuostabi tavo sriubytė:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, man ji taip pat buvo labai nudžiuginęs atradimas :)

    AtsakytiPanaikinti