Reikės:
Pusės poro (apie 100 gramų)
300 gramų brokolio žiedynų
~100 gramų sviesto
kelių galvučių česnako
vieno nemažo svogūno
trijų šaukštų miltų
450 ml pieno
druskos
pipirų
750 ml sultinio
arba tokio pat kiekio vandens ir dviejų kubelių
- Puode ištirpiname kokius tris šaukštus sviesto (apie 50 gramų)
- Jame pakepiname supjaustytus žiedeliais svogūną, porą bei susmulkintą česnaką.
- Brokolius nuplauname ir įmetę į sūdytą verdantį vandenį, apverdame šešias minutes.
- Į puodą su svogūnais ir t.t. supilame sultinį ir brokolius, paverdame dar dešimt minučių.
- Tada sutriname blenderiu.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdome likusį sviestą, supilame miltus, pamaišome ir supilame pieną.
- Maišydami kaitiname, kol masė ims tirštėti ir burbuliuoti (jei kartais atsiras gumuliukų, tai prieš juos irgi panaudokite blenderį.)
- Sumaišome baltąją ir žaliąją dalis, pabarstome pipirais ir skanaujame.
Idėja iš čia.
Labai mėgstu brokolius ir viską kas pagaminta iš jo...nuostabi tavo sriubytė:)
AtsakytiPanaikintiDėkui, man ji taip pat buvo labai nudžiuginęs atradimas :)
AtsakytiPanaikintiaciu uz si receptuka
AtsakytiPanaikinti