2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Sviestinė višta

Dažnai nepasmaguriausi, bet kartais galima.
Reikės:
vištos
3-4 obuolių
2 galvų ir dar kelių skiltelių česnako
5-6 nedidelių svogūnų
2-3 morkų
aliejaus
druskos
pipirų
~180 sviesto (recepte nurodoma tiek, bet išsiversti galima ir su mažiau)


  • Vištą pamarinuojame su prieskoniais, druska ir česnakų griežinėliais. 
  • Obuolius perpjauname į keturias dalis, išimame sėklalizdžius.
  • Vištą įdarome puse sviesto (~90 gramų) ir obuoliais
  • Įdedame į formą, įpilame pusę stiklinės vandens, pašauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
  • Pusę likusio sviesto išlydome, ir juo vis palaistome kepančią vištą.
  • Kai jau išsiskirs skysčiai iš vištos, galime toliau laistyti jais. Tik būkite atidūs - ji gali lengvai apdegti, todėl padėtį būtina stebėti nuolat
  • Svogūniukus ir česnakus nulupame, perpjauname pusiau. Pakepiname šiek tiek, ne iki sielos gelmių, ant aliejaus šiek tiek pasūdę.
  • Tą patį padarome ir su šiaudeliais pjaustytomis morkomis.
  • Baigiant kepti (likus kokioms 10-15 minučių) daržoves sudedame šalia vištos
  • Maniškė višta didelė nebuvo, kepė gerą valandą.
  • Skanaus.
Rasta žurnale "Moteris namuose", kuris į mano rankas pateko visai netyčia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą