Tešlai:
~40 gramų mielių
šaukšto cukraus
~keturių stiklinių miltų
pusės šaukšto druskos
dviejų kiaušinių
pusės stiklinės aliejaus
beveik pilnos stiklinės šilto vandens
Įdarui:
~400 gramų virtos vištienos
vieno svogūno
kelių skiltelių česnako
vienos morkos
vienos paprikos
šiek tiek sojų padažo
šaukštas pomidorų padažo
druskos
pipirų
kario
šaukštelis maltų kiminų
(iš esmės tai prieskoniai čia kiekvieno asmeninis reikalas)
Dar reikia
vieno kiaušinio aptepimui
kmynų pabarstymui
Tešlą darome taip:
- Vandenyje ištirpiname mieles, suberiame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šiltai, kol ims burbuliuoti
- Kitame dubenėlyje sumaišome aliejų ir kiaušinius.
- Mielėms pakilus, supilame jas į kiaušinių ir aliejaus masę, susijojame miltus, įdedame druskos ir minkome. Tešla nebus labai kieta.
- Man jau taip nutiko, kad šiek tiek pritrūko kvietinių miltų, todėl į tešlą vietoj vienos stiklinės kvietinių miltų supyliau stiklinę kukurūzinių. Ir tešla tikrai gavosi skani, tai jei darysite patys, galite kukurūzinių miltų įberti ir tyčia.
- Tešlą įdedame į aliejumi pateptą puodą ar kitą laikmeną, dar šiek tiek patepame aliejumi ir paliekame pastovėti kol pakils.
Įdaras:
- Paukštieną galima naudoti kokią tik norite, originaliame recepte naudota apkepta kalakutiena.
- Visgi aš naudojau vištieną. Virtą. Ją supjausčiau smulkiais gabaliukais.
- Morką sutarkavau, svogūnus supjausčiau gan smulkiai, susmulkinau česnaką, papriką, viską pakepinau.
- Kepinant daržoves apšlaksčiau jas sojų padažu, įdėjau prieskonių, gerą šaukštą pomidorų padažo.
Toliau:
- Tešlą iškočiojame į didelį stačiakampį. Nenuploniname. Padaliname į keturias ilgas juostas.
- Ant kiekvienos tešlos juostos vidurio plona eilute sudedame įdarą ir paėmę tešlą už kraštų, sulipdome.
- Aštriu peiliu supjaustome vyniotinį į gabaliukus, sudedame į skardą, aptepame plakiniu, apibarstome kmynais.
- Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą