2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Jogurtinis pyragas, kvepiantis apelsinais

Mielo skonio, lengvas ir purutis, prie arbatos, rytinės kavos ar kai norisi ko nors nesunkiai pagaminamo ir skanaus.

Reikia:
Dviejų puodelių miltų
Pusės puodelio apelsinų sulčių
Dviejų šaukštų tarkuotos apelsino žievelės
Pusės puodelio jogurto be priedų
Trijų kiaušinių
dviejų šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
puodelio cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
3/4 puodelio kambario temperatūros sviesto (arba aliejaus)


  • Sviestą išmaišome su cukrumi.
  • Supilame jogurtą, sudedame kiaušinius, apelsino žievelę, vanilinį cukrų ir sultis. 
  • Supilame sijotus miltus su kepimo milteliais. 
  • Išmaišome ir supilame į skardą, pateptą riebalais.
  • Kepame 180 laipsnių temperatūroje ~50 minučių ar kol patikrinus mediniu krapštuku tešla prie jo nebelimpa.
  • Taip, viskas taip paprasta.
  • Skanaujame su kuo tik sugalvojame
Adaptuota iš čia

3 komentarai: