2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Saldžiarūgštė kiauliena

Ne pirmas mano bandymas susidraugauti su kinų virtuve, tačiau kol kas pats sėkmingiausias. Drakoniškai skanu ir verta išbandyti.

Reikės:
~800 gramų kiaulienos
vieno didelio svogūno supjaustyto smulkiai
vienos paprikos
trijų šaukštų kukurūzų krakmolo
vieno indelio konservuotų ananasų
ketvirčio stiklinės rudojo cukraus
ketvirčio stiklinės acto (naudojau balzamiko)
arbatinio šaukštelio druskos (su kaupu)
trys šaukštai sojų padažo
3/4 stiklinės vandens

  • kiaulieną supjaustome centimetro storio pailgais gabalėliais
  • suberiame į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepiname maišydami, kol ima skrusti.
  • Nusausiname ananasus
  • Tada užpilame padažą (actą sumaišome su sojų padažu, cukrumi, ananasų sultimis, vandeniu ir druska) ir uždengę troškiname apie valandą ant nelabai kaitrios ugnies arba tiesiog kol mėsa suminkštėja
  • Sumaišome tris šaukštus krakmolo su šiek tiek vandens ir gerai išmaišome. Užpilame ant kiaulienos ir maišydami kepiname, kol viskas ima burbuliuoti.
  • Tada sudedame daržoves, išmaišome, uždengiame ir patroškiname dar dešimt minučių. 
  • Patiekiame su ryžiais
Receptas pasiskolintas iš čia. 

3 komentarai:

  1. sucky blog is sucky. needs more chicken croquettes. >:(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerbiamas anonime, vertinu Jūsų konstruktyvią kritiką ir pažadu, kad Jūsų minėtasis receptas labai greitai atsiras tarp kitų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Išbandžiau šitą. Tiesiog geriau negu gerai :))

    AtsakytiPanaikinti