2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Koldūnas vyniotinis

Šis receptas yra puikus dėl trijų dalykų: jam nereikia jokių ypatingų produktų, jis yra nesunkiai pagaminamas ir be proto skanus.Už jį reiktų dėkoti mano vaikystės kulinarinių bandymų įkvėpėjui Gustavui, kurio knygoje šį receptą aptikau ir pirmiesiems jo išbandytojams, kurie patikino, kad tikrai vert pamėginti.

Tešlai:

pusės litro vandens
žiupsnelio druskos
ir miltų tiek, kad suminkyta tešla neliptų prie rankų.


Dar reikia:
500 gramų faršo
1 kiaušinio
trijų morkų
vieno nemažo svogūno
kelių skiltelių česnako
paprikos
vieno kubelio sultinio
pipirų ir kitų prieskonių


  • Į faršą įmušame kiaušinį, įdedame druskos, pipirų.
  • Suminkome tešlą,  plonai iškočiojame ant stalo.
  • Ją padengiame faršo sluoksniu, susukame ir supjaustome gabaliukais aštriu peiliu.
  • Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome pusžiedžiais, o česnakus - susmulkiname.
  • Pakepiname morkas su svogūnais, sudedame česnakus ir papriką, supjaustytą gabaliukais. 
  • Tada sudedame į puodą ir patroškiname užpylę sultiniu  apie 20 minučių. 
  • Šiek tiek sultinio dar pasilikite, jo gali prireikti, jei sudėjus koldūnus jie nebūtų pakankamai apsemti.
  • Koldūnus apkepiname keptuvėje, kol šiek tiek paskrunda, ir tada sudėję į puodą kartu su daržovėmis, patroškiname mažiausiai pusvalandį.
  • Labai tinka skanauti su grietine.
  • Ir vienus.
  • Nes labai skanu. 

3 komentarai: