2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Orkaitėje keptas omletas


Savo didžiausiu virtuviniu iššūkiu laikau tobulo omleto iškepimą. Šis omletas, ko gero, padėjo priartėti prie idealo, nors... dar yra kur tobulėti, tuo labiau, kad jam galima naudoti įvairiausius priedus ir taip kiekvieną kartą mėgautis skirtingo skonio patiekalu. Idealus variantas sekmadienio pusryčiams, kai galima niekur neskubant pasidaryti sau pusryčius, kurių nusipelnei. Bet... Labai skanu ir pirmadienio vakarą.

Šį kartą naudojau:
Tris kiaušinius
100 ml pieno
3 šaukštus miltų
pusę vidutinio dydžio svogūno
vieną pienišką dešrelę
šiek tiek sūrio
druskos
prieskonių

  • Svogūnus supjaustome žiedeliais.
  • Dešreles plonom riekutėm. Kartu su svogūnais išklojame ant aliejumi pateptos formos dugno
  • Trynius atskiriame nuo baltymų.  
  • Trynius išplakame, įpylame pieno ir dar paplakame, įdedame prieskonių.
  • Maišydami supilame sijotus miltus.
  • Iki standumo išplakame baltymus ir atsargiai sumaišome.
  • Supilame į formą ir kepame apie 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
  • Tik ištraukę iš orkaitės apibarstome tarkuotu sūriu.
  • Skanaujame dar šiltą.

2 komentarai:

  1. Patinka man toks opletas, sudedi viską ką turi ir iškepi orkaitėj :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtent! Ir kiekvieną kartą vis kitokiu mėgaujiesi :)

    AtsakytiPanaikinti