2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Ryžių apkepas su daržovėmis, mėsa ir jogurto užpilu

Apkepai yra gėris. Jie padeda suvartoti viską, kas lieka šaldytuve, nereikalauja aukšto virtuvinio profesionalumo lygio  ir šiaip retai nenusiseka taip, kad nebūtų galima pasidalinti bloge. Kaip pamatysite, dažniau nesigauna jų nuotraukos, ypatingai daromos, kai jau temsta :)

Šis pavyko tikrai puikiai, ir išnyko per dvidešimt minučių nuo išėmimo iš orkaitės.

Viską dėjau iš akies, tai jei atrodo, kad kažko trūksta, tai nesidrovėkite ir įdėkite nuo savęs.
Jei visgi susigundėte gaminti, tai prireiks.

Apypilnės stiklinės ryžių
Pakelio šaldytų daržovių (naudojau morkų, žirnelių, šparaginių pupelių ir žiedinių kopūstų mišinį)
500 gramų kiaulienos faršo
Indelio jogurto be priedų (tiktų ir 300 ml grietinėlės, ją ne taip sutraukia, bet šį kartą rinkausi lengvesnį variantą)
300 gramų pievagrybių
50 gramų lydyto sūrio
vieno didelio svogūno
kelių skiltelių česnako
šaukšto kmynų
druskos
prieskonių


Taigi, pradedam
Ryžius verdame pasūdytame užvirusiame vandenyje apie dešimt minučių (kad nebūtų visai išvirę). Kiaulieną pakepiname ant keptuvės, suberiame žiedeliais pjaustytą svogūną, česnaką ir kepiname. Jei ima skirtis skystis, jį supilame ant nukoštų ryžių. Kepimo skardos dugną išklojame ryžiais, ant viršaus suberiame sluoksnį faršo, galim šiek tiek pabarstyti prieskoniais ar sojų padažu, tada dedame sluoksnį šaldytų daržovių ir pasiruošiame užpilą. Pievagrybius supjaustome plonomis riekelėmis ir pakepiname keptuvėje, kol ima ruduoti. Jogurtą išmaišome dubenėlyje su prieskoniais, kmynais (jis suteikia labai malonų skonį padažui), sutarkuojame sūrį, suberiame pievagrybius, druską, ir išmaišę padengiame gražiu sluoksneliu mūsų apkepą. Kepame apie 40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą