2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Svogūnų sriuba

Ilgokai mąsčiau, kad norėčiau ją išbandyti, nors svogūnų vartotojai dažniausiai pageidauja, kad jie patiekaluose nebūtų matomi, tik galbūt jaučiami. Sriuba pasiteisino puikiai, patroškinti svogūnai maloniai salstelėjo ir tapo puikiu pagrindu sriubai.

Taigi reikėjo:
750 gramų svogūnų
150 ml balto vyno
1/3 stiklinės miltų
2 skiltelių česnako
2 litrų sultinio (originaliame recepte buvo naudojamas jautienos, aš naudojau du kubelius ekologiško daržovių sultinio)
100 gramų sviesto
druskos
prieskonių
lydyto sūrio
batono


Sviestą ant žemos ugnies ištirpiname puode. Svogūnus supjaustome žiedeliais ir supilame į sviestą. Troškiname 25 minutes vis pamaišydami. Supilame smulkintus česnakus ir miltus ir 2 minutes maišydami verdame. Tada pamaišydami supilame sultinį, vyną ir užviriname. Suberiame prieskonius ir voila.
Sriubos receptą pasiskolinau iš čia.

Darydama skrebučius mėgstu naudotis štai tokiu receptu: forminės duonos riekutes supjaustau į keturias dalis, pakepinu sviesto ir aliejaus mišiny santykiu 1:1 dažnai vartydama, kol jie tampa traškūs, iškepusius ištrinu česnako skiltele. Tinka ne tik į sriubą, bet ir vieno kąsnio sumuštinukams. Tokių skrebučių įsidedam į sriubą, užsitarkuojame sūrio ir skanaujame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą