2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Tiršta pomidorų sriuba su mėsos kukuliukais


Mano penkmečio planas, na greičiau rugsėjo(penkmetis tiesiog kiečiau skamba), išbandyti kiek galima daugiau tirštų sriubų. Dėl to ko gero kaltas mano mylimiausias virtuvės gyventojas ponas  Blenderis Filipsonas, kuris pastaruoju metu prisideda praktiškai prie visų mano gaminių, daugiau ar mažiau . Kažkodėl pirmiausia į galvą šovė tiršta pomidorų sriuba. Radau porą receptų, o vieną visai panosėje - savo mėgstamame bloge.

Taigi, pradedam.
Kukuliukams reikės:

300 gramų faršo
druskos,
pipirų
prieskonių (aš prikroviau česnako)

Sriubą gaminsim iš:
500 gr pomidorų
100 gr ryžių
1 svogūno
1 morkos
1 raudonos paprikos (jos neturėjau, bet kažkaip ir nepasigedau)
300 ml pieno
100 ml vandens
2 česnako skiltelių
2 v.š. pomidorų padažo
4 a.š. cukraus
Druskos
Pipirų
Bazilikų

Iš pradžių keptuvėje iškepame kukuliukus, kurie turėtų būti, kaip nurodo AJ, graikinio riešuto dydžio. Išsiverdame ryžius. Morką sutarkuojame burokine tarka, o svogūną supjaustome žiedeliais ir pakepiname. Sudedame plikytus ir supjaustytus pomidorus ir dar pakepiname. Jei turime paprikos, ją pakepiname atskirai ir sudėję į bendrą keptuvę dar patroškiname. Užviriname vandenį su pienu, sudedame susmulkintus česnakus, prieskonius, du šaukštelius cukraus ir maišydami pakaitiname apie kelias minutes. Sudedame pomidorų padažą, likusias daržoves ir cukrų bei dar pakaitiname apie 7-10 minučių. Sriubą sutriname su ponu Filipsonu, sudedame ryžius, kukuliukus ir skanaujame. Bon Appetit
!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą