2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

Šis džiaugsmas ant mano stalo jau ne pirmą kartą. Tai labai gaivus, skanus ir nesunkiai pagaminamas pyragas.

Pagrindui reikės:
15 sausainių (aš naudojau mažus "Selgiukus", todėl dėjau jų keturis kartus daugiau)
~100 gramų sviesto (originaliame recepte rašoma, kad tereikia 50, tačiau supylus tokį kiekį sausainukų trupiniai ir toliau duodasi po visą dubenį)
2 valgomų šaukštų cukraus (išmaišykite jį su sviestu, o tai girgždės tarp dantų)

Pirmajam sluoksniui reikės:
Keturių rūgštokų obuolių
Keturių valgomųjų šaukštų cukraus, 
Vieno šaukšto cinamono
25 gramų sviesto

Antrajam sluoksniui reikės:
250 gr varškės
200 ml grietinėlės 
2 valgomųjų šaukštų cukraus
Arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Puošime su:

150 ml grietinėlės
žalios ar paprastos citrinos ar kuo tik širdis geidžia

Sausainius sutrupiname iki skanių trupinukų. Aš naudojau blenderį. Blenderiui tas nelabai patiko, jis žviegė, piktinosi ir jo dėka man teko kelias minutes atsiprašinėti savo klausos, bet buvo verta - gavosi ne trupinukai, o kone dulkelės. Į šias skanias dulkeles supilame tirpintą sviestą, cukrų, gerai išmaišome ir gautą masę gražiai išlyginame ant išardomos formos dugno. 

Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir apkepame svieste su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštėja. Šiek tiek atvėsiname ir supilame ant sausainių masės. 

Išplakti grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Sudėti šią masę ant obuolių ir palaikyti šaldytuve šaltai bent dvi valandas. Išėmus papuošti plakta grietinėle ir skanauti, skanauti ir prisiskanavus nukristi nuo kėdės kaip Gustavui :)

Šaltinis - delfi.lt receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą