2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Kuršėnų vyniotinis

Štai pirmasis mano gaminys – Kuršėnų vyniotinis. Įdomu, kodėl jis vadinasi būtent taip. Galbūt jo išradėjas yra koks garsus kulinaras Delicijus Kuršėnas, o gal jo paskanauti buvo galima tik Kuršėnuose, vyniotinio receptą kruopščiai saugojo kepėjos, perduodamos jį  iš kartos į kartą, kol kartą žavingas jaunuolis iš Radviliškio išgavo paslaptį iš vienos jaunos šeimininkės ir užtraukė jai amžiną gėdą prieš Kuršėnų bendruomenę. Taigi, gentles and ladymen, pristatau jums savąjį vyniotinį – be jokių interpretacijų, toks, kokio receptą pirmą kartą sukūrė Delicijus apsiuostęs virinamo kondensuoto pieno garų.
Taigi, marš į virtuvę ir kepam.

Iš pradžių darysim biskvitą, kuriam reikia:

4 kiaušinių
4 šaukštų miltų
4 šaukštų cukraus.


Atskiriame baltymus nuo trynių ir išsukame juos su cukrumi. Tada išsijojame miltus ir po truputį įmaišome į trynių masę. Baltymus išplakame, kol apvertus dubenėlį jie abejingai lieka kaboti aukštyn kojomis. Atsargiai atsargiai įmaišome į tešlą, kuri turi likti puri ir išskleidžiame ant kepamo popieriaus ir įkišę į orkaitę kepame 200 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių. Iškepusį  biskvitą nuimame nuo popieriaus ir susukę atvėsiname.

Įdarui susirandame:
180 gramų varškės
180 gramų sviesto
Pusę indelio kondensuoto pieno (kitą pusę galima naudoti saldinti ir baltinti kavai, tepti ant vaflių ar tiesiog iškabliuoti šaukšteliu!!)

Sviestą išsukame iki purumo, supilame kondensuotą pieną ir pertrintą varškę. Gerai išsukę, išvyniojame biskvitą, aptepame jį vargšės kremu, vėl sulankstome ir padedame į šaldytuvą dviems valandoms, ištraukę apibarstome cukraus pudra ir skanaujame. Nom nom nom.
Rasta štai čia

Follow my blog with Bloglovin

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą