2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Sūrio pyragas (cheesecake)

Šitą pyragą gaminau jau antrą kartą. Gavosi puikiai, nes nieko labai stebuklingo daryti nereikia. Bet vis tiek jis tiesiog tirpsta burnoje. Panašiai jaustumėtės, jei Jums ant liežuvio šoktų du angelai.
Jei jau sudominau, dar leisiu sau nukrypti ir pasveikinti visus keturis savo skaitytojus su šventomis Velykomis. Kaip jau tikriausiai skaitėte feisbuke ar sužinojote iš žmonių kurie mėgsta pranešti tai, kas daugiau nei akivaizdu, TAIP ŠIEMET PER VELYKAS YRA SNIEGO. Bet nuo to jos ne mažiau velykiškos, jei turit širdyje nors kiek šventinio džiaugsmo. Eikit padarykit Velykų angelą ant sniego. O jeigu vis tiek per Velykas sėdit prie kompiuterio, tai galų gale koks skirtumas, kas už lango :)

O dabar prie reikalų. Štai pats baltasis gražuolis ir jo gamybos procesas žemiau

Pagrindas:
225gr sausainių (naudojau Selga Irish Cream)
100 gr sviesto (siūlau turėti daugiau, nes gali ir nesulipti nuo tiek)
100 gr riešutų (aš naudojau migdolus)

Įdaras:
*500 gramų Maskarponės
1 indelis kondensuoto pieno
1 v.š. medaus
250gr plakamosios grietinėlės
3 v.š. želatinos

Gamyba:
*riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje ir stambokai susmulkinti.
*Sausainius sublenderiuoti iki miltukų
*Sumaišyti su riešutais, užpilti tirpintą sviestą ir iškloti ant atidaromos formos dugno padarant kraštelius. Formą, beje, prieš tai reiktų iškloti maistine plėvele ar folija. Pagrindą padėkime į šaldytuvą.
*Užsimerkiame želatiną,kai ji išbrinksta pakaitiname (tik neužverdame, bet ką aš čia mokysiu mokytus:))
ir leidžiame atvėsti.
* Grietinėlę išplakti, atsargiai sumaišyti su maskarpone, kondensuotu pienu ir pakaitintu bei  atvėsintu medumi. Pagaliausiai supilame želatiną. Ji turėtų būti tokios pat temperatūros kaip įdaro masė. Jei visgi pastebėjote, kad želatina sušoko į mažas kruopeles, viską sutvarkys keli prasukimai su blenderiu.
* Palaikom šaldytuve mažiausiai tris valandas ir voilà
Rasta: Saulėta Virtuvė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą