Keksiukai beje labai skanūs, minkšti ir malonūs. Nors tyrimas atliktas su pavaišintaisiais parodė, kad ramunėlės kaip recepto "vinis" nebuvo labai smarkiai išreikštas. Kitą kartą supurtysiu papildomą pakutį arbatos. Bet siūlau pabandyti.
O reikės
Ketvirčio puodelio minkšto sviesto (man to sviesto kažkaip mažokai pasirodė, tai aš dar į tešlą šliūkštelėjau aliejaus)
1 puodelio miltų
3/4 stiklinės cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
3 šaukštų džiovinų ramunėlių (naudojau arbatos pakučius, ten ji būna taip smagiai susmulkinta)
1/2 puodelio pieno
1 didelis kiaušinis
vanilinio cukraus
Glaistui
ok, čia stabteliu ir perspėju: padarius glazūrą pagal nurodytus kiekius man jos liko tiek, kad išeitų aptepti dar kokias tris laidas keksiukų,todėl kiekius siūlau mažinti proporcingai
1,5 puodelio cukraus pudros
1 šaukšto medaus
~4 šaukštų grietinės
žiupsnelio druskos
Mąsliai į nežinomybę žiūrintis paskutinis likęs keksiukas... |
Sumaišome sviestą, sijotus miltus, miltelius bei sodą ir ramunėles. Gerai išmaišome. Kitame induke sumaišome pieną, kiaušinį ir vanilę. Tada supilame pusę kiekio į tešlą numeris 1, pamaišome, supilame likusį pieno ir kiaušinio plakinį ir gerai išsukame bet labai persistengti nereikia.
Supilstome į formeles ir kepame apie 20 minučių ir/ar kol gražiai atrodo.
Atvėsiname
Produktus glaistui sumaišome, nesuvalgome visko gamybos procese, aptepame visai atvėsusius keksiukus, pabarstome ramunėlių lapeliais ir verčiame draugus spėlioti, su kuo jie yra.
Skanaus.
P.S. Mano puodelis yra 250 ml stiklinė
Rasta: Joy The Baker
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą