2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Keksiukai su ramunėlėmis ir medaus glaistu

Kepimas, kai nori ir gali sau tai leisti yra labai maloni ir atpalaiduojanti veikla. Atpalaiduojanti tiek, kad užsimiršus gali į paskaitą vėluoti net pusvalandį. Bet gal dėl to, kad šį kartą gaminau keksiukus su ramunėlėmis, visai nesinervinau. Gi pavasaris.
Keksiukai beje labai skanūs, minkšti ir malonūs. Nors tyrimas atliktas su pavaišintaisiais parodė, kad ramunėlės kaip recepto "vinis" nebuvo labai smarkiai išreikštas. Kitą kartą supurtysiu papildomą pakutį arbatos. Bet siūlau pabandyti.

O reikės
Ketvirčio puodelio minkšto sviesto (man to sviesto kažkaip mažokai pasirodė, tai aš dar į tešlą šliūkštelėjau aliejaus)
1 puodelio miltų
3/4 stiklinės cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
3 šaukštų džiovinų ramunėlių (naudojau arbatos pakučius, ten ji  būna taip smagiai susmulkinta)
1/2 puodelio pieno
1 didelis kiaušinis
vanilinio cukraus
Glaistui
ok, čia stabteliu ir perspėju: padarius glazūrą pagal nurodytus kiekius man jos liko tiek, kad išeitų aptepti dar kokias tris laidas keksiukų,todėl kiekius siūlau mažinti proporcingai
1,5 puodelio cukraus pudros
1 šaukšto medaus
~4 šaukštų grietinės
žiupsnelio druskos

Mąsliai į nežinomybę žiūrintis paskutinis likęs keksiukas... 
Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių.
Sumaišome sviestą, sijotus miltus, miltelius bei sodą ir ramunėles. Gerai išmaišome. Kitame induke sumaišome pieną, kiaušinį ir vanilę. Tada supilame pusę kiekio į tešlą numeris 1, pamaišome, supilame likusį pieno ir kiaušinio plakinį ir gerai išsukame bet labai persistengti nereikia.

Supilstome į formeles ir kepame apie 20 minučių ir/ar kol gražiai atrodo.
Atvėsiname
Produktus glaistui sumaišome, nesuvalgome visko gamybos procese, aptepame visai atvėsusius keksiukus, pabarstome ramunėlių lapeliais ir verčiame draugus spėlioti, su kuo jie yra.

Skanaus.
P.S. Mano puodelis yra 250 ml stiklinė
Rasta: Joy The Baker

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą