2013 m. kovo 5 d., antradienis

Avižiniai keksiukai su bananais

Reikia

*2 kiaušinių
*pusės puodelio sviesto
*pusės puodelio cukraus (labai rekomenduoju apmąstyti šitą kiekį nes man būtų pilnai pakakę saldumo ir nuo medaus)
* puodelio trintų bananų
*3/4 puodelio medaus
*1,5 puodelio miltų (nepatingim jų ir pasijoti)
*1 avižinių dribsnių (tokių kur labai greit išverda)
*1 šaukštelis kepimo miltelių
*1 šaukštelis sodos
*3/4 šaukštelio druskos.

Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi (jei jau visgi nusprendėte, kad cukraus reikia). Sudedame kiaušinius, bananus, ir medų bei gerai išmaišome.  Sumaišome atskirai miltus ir viską kas sausą (druską, kepimo miltelius ir sodą). Supilame į likusią tešlą ir gerai pamaišome, bet nepersistengiame. Tešlą sudedame į formeles, dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 18-20 minučių ir/ar kol gražiai pagels ir pagaliukas neaplips tešla.
P.S. Mano "puodelis" buvo 250 ml talpos stiklinė

Rasta: Taste of Home

2 komentarai:

  1. O tai palaukite, o tai kur tie avižiniai dribsniai recepte prapuola? Ir kiekis jų prapuolęs ir dalyvavimas tešloje :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dribsniai prie visko, kas sausa kartu sumaišoma :)

    AtsakytiPanaikinti