2011 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

Kalėdinis aguonų pyragas

Reikės:
300 gr aguonų
8 kiaušiniai
400g cukraus
200 g maltų džiūvėsėlių
1 š cinamono
Vanilės 1 a.š.
kondensuoto pieno skardinė 
Migdolų skiedrelių arba kokoso drožlių

Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, šiek tiek palaukti, nusunkti, nusausinti ir sumalti mėsmale arba sutrinti blenderiu (ką rinkausi padaryti aš). Kiaušinių trynius suplakti su cukrumi, įmaišyti aguonas, džiūvėsėlius, cinamoną, vanilę, tada įdėti atsargiai atskirai išplaktus baltymus.Atsargiai išmaišius, sukrėsti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos torto formos.  Kepti 180 C apie 50 min. Išėmus subadyti krapštuku visą tortą ir supilti pusę pašildyto kondensuoto pieno, palaukti kol sugers ir užpilti kitą pusę dar labiau pakaitinto pieno. Iškart užberti migdolus, kokosus.

Gaminys tikrai nusipelnęs atsidurti ant šventinio stalo :) 

1 komentaras: