2011 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Kūčiukai

Reikės
500 gramų miltų
nepilna stiklinė vandens
pusė stiklinės aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 gramų mielių
1/4 stiklinės aguonų
100 g cukraus

Į šiltą vandenį sudėti mieles, druską, cukrų, įpilti aliejaus ir maišyti, kol masė taps vientisa. Suberti miltus, aguonas, vėl viską išmaišyti. Tešlą padėti šiltai, kol iškils, o tada minkyti. Suformuoti maždaug vieno centimetro storio volelius ir supjaustyti aštriu peiliu mažais gabalėliais. Kad nesuliptų, pabarstyti miltais.sudėkite į miltais pabarstytą skardą . Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsnių), kol gražiai pagels.

Kepu pagal šitą receptą jau kelis metus. Nesunku, gaunasi skanūs ir svarbiausia puikiai ištveria išbandymą aguonpieniu lyginant su pirktiniais- kol pastarieji valandos bėgyje subliūkšta, šie sėkmingai ištveria kad ir visą naktį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą