2012 m. sausio 6 d., penktadienis

Nelabai saldus varškės desertas.

Kadangi mūsų namuose retai kada nebūna varškės, susigundžiau ją utilizuoti naudojant štai tokį receptą:


  • 150 gr sviesto
  • 500 gramų varškės (aš naudojau šiek tiek daugiau)
  • 100 gr šokolado
  • du- trys pakeliai sausainių (tokių receptų čempionė yra Selga)
  • du šaukštai grietinėlės
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su varške ir grietinėle. Labai tiktų šiek tiek pertrinti su blenderiu. Sudėti sutrupintus sausainius (aš dalį jų pamaliau, o dalį palikau stambokais trupinukais), įtarkuoti šokolado, galima taip pat įberti stambesnių trupinukų, įpilti du šaukštelius brendžio. Sukrėsti į norimą formą ir palikti šešioms valandoms, ar dar geriau - per naktį.
Skanaus!

P.S. Originaliame recepte nerašo apie cukrų, bet aš visgi įdėjau porą šaukštų. Nepamaišė. 

1 komentaras: