2011 m. gruodžio 25 d., sekmadienis

Žuvies pyragas

Na, čia jau galima vartoti terminą fishception, nes pyragas yra žuvies formos ir įdarytas žuvimi. Labai skanus, originalus receptas imtas iš čia.

Reikėjo:
3 lapelių sluoksniuotos šaldytos bemielės tešlos
vienos lašišos filė
1,5 nemažo svogūno
didelės morkos
šiek tiek prieskonių
1 kiaušinio
pievagrybių ar kitokių grybų
3-4 šaukštai pomidorų padažo

žuvį paliekam paprieskonintą kuriam laikui. Pakepinam morkas su svogūnais, supilam pomidorų padažą ir dar pakepam. Grybus pakepinam su prieskoniais. Tešlą atšildom, iškočiojam ir įpjaunam žemyn įstrižom plačiom juostom kad galėtume suformuoti žuvytę (labai gražiai kaip tai daroma parodyta originaliame recepte). Aš savo filė dar perpjoviau per pusę, t.y. iš vienos storos padariau dvi plonas filė ir jas sudėjau taip, kad visa būsima žuvis   turėtų vientisą žuvies įdaro sluoksnį. Ant viršaus sukroviau morkų ir svogūnų masę, tada grybus, suvyniojau, ištepiau plakiniu ir kepiau 200 laipsnių temperatūroje šiek tiek daugiau nei pusvalandį. Skanu, oi kaip skanu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą