2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Sūrio pyragas (cheesecake)

Šitą pyragą gaminau jau antrą kartą. Gavosi puikiai, nes nieko labai stebuklingo daryti nereikia. Bet vis tiek jis tiesiog tirpsta burnoje. Panašiai jaustumėtės, jei Jums ant liežuvio šoktų du angelai.
Jei jau sudominau, dar leisiu sau nukrypti ir pasveikinti visus keturis savo skaitytojus su šventomis Velykomis. Kaip jau tikriausiai skaitėte feisbuke ar sužinojote iš žmonių kurie mėgsta pranešti tai, kas daugiau nei akivaizdu, TAIP ŠIEMET PER VELYKAS YRA SNIEGO. Bet nuo to jos ne mažiau velykiškos, jei turit širdyje nors kiek šventinio džiaugsmo. Eikit padarykit Velykų angelą ant sniego. O jeigu vis tiek per Velykas sėdit prie kompiuterio, tai galų gale koks skirtumas, kas už lango :)

O dabar prie reikalų. Štai pats baltasis gražuolis ir jo gamybos procesas žemiau

Pagrindas:
225gr sausainių (naudojau Selga Irish Cream)
100 gr sviesto (siūlau turėti daugiau, nes gali ir nesulipti nuo tiek)
100 gr riešutų (aš naudojau migdolus)

Įdaras:
*500 gramų Maskarponės
1 indelis kondensuoto pieno
1 v.š. medaus
250gr plakamosios grietinėlės
3 v.š. želatinos

Gamyba:
*riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje ir stambokai susmulkinti.
*Sausainius sublenderiuoti iki miltukų
*Sumaišyti su riešutais, užpilti tirpintą sviestą ir iškloti ant atidaromos formos dugno padarant kraštelius. Formą, beje, prieš tai reiktų iškloti maistine plėvele ar folija. Pagrindą padėkime į šaldytuvą.
*Užsimerkiame želatiną,kai ji išbrinksta pakaitiname (tik neužverdame, bet ką aš čia mokysiu mokytus:))
ir leidžiame atvėsti.
* Grietinėlę išplakti, atsargiai sumaišyti su maskarpone, kondensuotu pienu ir pakaitintu bei  atvėsintu medumi. Pagaliausiai supilame želatiną. Ji turėtų būti tokios pat temperatūros kaip įdaro masė. Jei visgi pastebėjote, kad želatina sušoko į mažas kruopeles, viską sutvarkys keli prasukimai su blenderiu.
* Palaikom šaldytuve mažiausiai tris valandas ir voilà
Rasta: Saulėta Virtuvė






2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Keksiukai su ramunėlėmis ir medaus glaistu

Kepimas, kai nori ir gali sau tai leisti yra labai maloni ir atpalaiduojanti veikla. Atpalaiduojanti tiek, kad užsimiršus gali į paskaitą vėluoti net pusvalandį. Bet gal dėl to, kad šį kartą gaminau keksiukus su ramunėlėmis, visai nesinervinau. Gi pavasaris.
Keksiukai beje labai skanūs, minkšti ir malonūs. Nors tyrimas atliktas su pavaišintaisiais parodė, kad ramunėlės kaip recepto "vinis" nebuvo labai smarkiai išreikštas. Kitą kartą supurtysiu papildomą pakutį arbatos. Bet siūlau pabandyti.

O reikės
Ketvirčio puodelio minkšto sviesto (man to sviesto kažkaip mažokai pasirodė, tai aš dar į tešlą šliūkštelėjau aliejaus)
1 puodelio miltų
3/4 stiklinės cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
3 šaukštų džiovinų ramunėlių (naudojau arbatos pakučius, ten ji  būna taip smagiai susmulkinta)
1/2 puodelio pieno
1 didelis kiaušinis
vanilinio cukraus
Glaistui
ok, čia stabteliu ir perspėju: padarius glazūrą pagal nurodytus kiekius man jos liko tiek, kad išeitų aptepti dar kokias tris laidas keksiukų,todėl kiekius siūlau mažinti proporcingai
1,5 puodelio cukraus pudros
1 šaukšto medaus
~4 šaukštų grietinės
žiupsnelio druskos

Mąsliai į nežinomybę žiūrintis paskutinis likęs keksiukas... 
Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių.
Sumaišome sviestą, sijotus miltus, miltelius bei sodą ir ramunėles. Gerai išmaišome. Kitame induke sumaišome pieną, kiaušinį ir vanilę. Tada supilame pusę kiekio į tešlą numeris 1, pamaišome, supilame likusį pieno ir kiaušinio plakinį ir gerai išsukame bet labai persistengti nereikia.

Supilstome į formeles ir kepame apie 20 minučių ir/ar kol gražiai atrodo.
Atvėsiname
Produktus glaistui sumaišome, nesuvalgome visko gamybos procese, aptepame visai atvėsusius keksiukus, pabarstome ramunėlių lapeliais ir verčiame draugus spėlioti, su kuo jie yra.

Skanaus.
P.S. Mano puodelis yra 250 ml stiklinė
Rasta: Joy The Baker

2013 m. kovo 5 d., antradienis

Avižiniai keksiukai su bananais

Reikia

*2 kiaušinių
*pusės puodelio sviesto
*pusės puodelio cukraus (labai rekomenduoju apmąstyti šitą kiekį nes man būtų pilnai pakakę saldumo ir nuo medaus)
* puodelio trintų bananų
*3/4 puodelio medaus
*1,5 puodelio miltų (nepatingim jų ir pasijoti)
*1 avižinių dribsnių (tokių kur labai greit išverda)
*1 šaukštelis kepimo miltelių
*1 šaukštelis sodos
*3/4 šaukštelio druskos.

Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi (jei jau visgi nusprendėte, kad cukraus reikia). Sudedame kiaušinius, bananus, ir medų bei gerai išmaišome.  Sumaišome atskirai miltus ir viską kas sausą (druską, kepimo miltelius ir sodą). Supilame į likusią tešlą ir gerai pamaišome, bet nepersistengiame. Tešlą sudedame į formeles, dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 18-20 minučių ir/ar kol gražiai pagels ir pagaliukas neaplips tešla.
P.S. Mano "puodelis" buvo 250 ml talpos stiklinė

Rasta: Taste of Home