2013 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Trinta žirnelių sriuba (ir kodėl jau lapkritis)

My goodness, kaip seniai čia buvau! O kas liūdniausia, tai didelės krūvos receptų irgi neprikaupiau. Gaminimo impulsai buvo labai laukiami, tačiau reti. Užtat praplėčiau kulinarinius horizontus - svečiavausi Sardinijoje ir grožėjausi žaliuojančiais citrinmedžiais, granatmedžiais, žydinčiomis bugenvilijomis bei ragavau tradicinio jų maisto. Bei naminio vyno. Ar verta minėti, kad grįžti į lietų ir darganą nelabai norėjosi. Bet iš kelionių grįžti kitoks. Su pasiryžimu išvykti vėl.









Na o grįžus reikia kovoto su rutina kaip tik moki ir 
pavyksta. Pradėjau nuo šios sriubos. Recepte rašo, kad galima dėti mėtos, tačiau aš jos neturėjau, tačiau ir be jos sriubytė tikrai skani gavosi. Prašom išbandyti
500 gr šaldytų žirnelių (nebent turite žalių, aišku)
Dvi nemažos bulvės
5 skiltelės česnako
1 svogūnas
1l daržovių sultinio
3 valg.š. sviesto
1 a.š. cukraus
1 citrina (2 valg. š. sulčių)
4 šaukštai jogurto be priedų
po žiupsnelį druskos ir pipirų 

Gaminasi tikrai nesunkiai.
Svogūną ir česnaką nulupti, sudėti juos į puodą su sviestu ir leiskite apkepti, bet neleiskite paruduoti. 
Tada dedam žirnius, bulves, prieskonius ir virkite apie 30 min.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu. Tada Suspauskite citriną. 
Pilkitės lėkštėn ir dėkitės jogurto. Ar grietinės. Jūsų reikalas. 
Didžiai tikiuosi, kad šiame recepte nieko nepamiršau, kas pastaruoju metu labai dažnai nutinka. :)
Rasta čia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą