2013 m. birželio 2 d., sekmadienis

Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Senokai norėjau pamėginti, jie man tokie maži ir mieli atrodo, gal net sakyčiau prabangūs, jei patieksite prie arbatos porcelianiniuose puodeliuose. Išbandžiau tėčio dienos proga ir skiriu visiems tėveliams. Esamiems ar būsimiems :)


Biskvitui:
175 gramų miltų
3 dideli kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
175 gr cukraus (dėjau šiek tiek mažiau)
175 gr minkšto sviesto
lašelis vanilės ekstrakto

Pertepimui:
250 gramų maskarponės
200 gramų varškės sūrelio
 1 nubrauktas šaukštas cukraus
1 lašelis vanilės ekstrakto
braškių ar kitokių uogų (nuodojau dar kol kas Ispaniškas braškes)
~ 2 šaukštų džemo
Miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais dideliame dubenyje, kitame išmaišome kiaušinius, sviestą ir cukrų,  vanilę, sumaišome su miltais, o jei turime mikserį tai ir paplakame.
Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių, pusę tešlos supilame į torto formą (20 cm) ir kepame apie 30 min nedarinėdami durelių. Biskvitukas turi būti pasipūtęs ir tvirtas. Iškepus išimame ir atvėsiname ant grotelių. Tą pati padarome su likusia tešla.
Pertepimui sumaišome maskarponę ir varškę su cukrumi ir vanile, galime paplakti. Atvėsusį biskvitą patepame džemu, dedam masę, tada uogas, tada vėl masę ir likusį biskvitą jo apačią patepus džemu. Šiek tiek papuošiam ir džiaugiamės bei džiuginame.

Rasta čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą