Biskvitui:
175 gramų miltų
3 dideli kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
175 gr cukraus (dėjau šiek tiek mažiau)
175 gr minkšto sviesto
lašelis vanilės ekstrakto
Pertepimui:
250 gramų maskarponės
200 gramų varškės sūrelio
1 nubrauktas šaukštas cukraus
1 lašelis vanilės ekstrakto
braškių ar kitokių uogų (nuodojau dar kol kas Ispaniškas braškes)
~ 2 šaukštų džemo
Miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais dideliame dubenyje, kitame išmaišome kiaušinius, sviestą ir cukrų, vanilę, sumaišome su miltais, o jei turime mikserį tai ir paplakame.
Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių, pusę tešlos supilame į torto formą (20 cm) ir kepame apie 30 min nedarinėdami durelių. Biskvitukas turi būti pasipūtęs ir tvirtas. Iškepus išimame ir atvėsiname ant grotelių. Tą pati padarome su likusia tešla.
Pertepimui sumaišome maskarponę ir varškę su cukrumi ir vanile, galime paplakti. Atvėsusį biskvitą patepame džemu, dedam masę, tada uogas, tada vėl masę ir likusį biskvitą jo apačią patepus džemu. Šiek tiek papuošiam ir džiaugiamės bei džiuginame.
Rasta čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą