2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Čili troškinys

Yra daug būdų pagaminti jį skaniai, tačiau dažniausiai gaminu pagal šį receptą.

Reikės:
 ~ 800 gramų mėsos
2 didelių svogūnų
1 galvutės česnako
3 morkų
didesnės skardinės konservuotų pomidorų
skardinės konservuotų pupelių
1 paprikos
prieskonių
druskos
keli šaukštai pomidorų pastos
gabalėlis lydyto sūrio

Faršą sukepinti ir suberti į puodą. Likusiuose riebaluose maišant pakepinti svogūnus, paprikas, morkas ir česnakus. Supilti ant mėsos, tada supilti pomidorus, suberti druską ir prieskonius (kurie, aišku lems, koks "čili" bus Jūsų čili) ir ant lėtos ugnies troškinti apie pusvalandį. Tada suberti pupeles ir patroškinti dar 15  minučių. Prieš patiekiant apibarstyti lydytu sūriu ir mėgautis.

Skanaus!

2 komentarai: