2014 m. sausio 10 d., penktadienis

Mandarinų pyragas (Clementine Cake iš Secret Life of Walter Mitty)


Šitas filmas yra vienas mieliausių, kokį mačiau ko gero nuo paskutinio Weso Andersono filmo. Su nuostabiais vaizdais, šilta istorija ir nuostabiu garso takeliu (Arcade Fire and David Bowie, baby)
Jame epizodinį vaidmenį atlieka ir Walterio mamos kepamas Clementine Cake. Klementinai tai tokie saldaus apelsino ir mandarino meilės vaisiai. Kartais jų būna pirkti ir pas mus. Šį kartą neradau, todėl naudojau didžiuosius mandarinus, kad yra beveik tas pats, kaip koks pirmos eilės pusbrolis tik su kauliukais. Dar pasikuisti teko su migdolais - matote, šiame pyrage vietoj įprastų miltų naudojami migdolų miltai, kuriuos pasigaminau pati. Na, žiūrint kokį filmą laikas lupant luobeles neprailgsta.
Tuos miltus gaminau pagal šitą metodiką
O pyrago receptą radau čia, nors daug kur radau labai panašų ar beveik identišką. Tik aš nedariau glajaus ir cukruotų mandarinų. Bet rezultatas ir taip buvo puikus.

Reikės
*375 gramų mandarinų (man gavosi trys didoki)
* 6 kiaušiniai
*1 1/4 puodelio (225 gr) cukraus
* 1 1/4 (225 gr) balto cukraus
* 2 1/4 (250 gr) maltų migdolų
* 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Kaip gaminti, klausiate:
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Sviestu patepame kepimo popieriumi išklotą atidaromą formą.
2. 3-4 vietose subadome mandarinus peiliu. Įdedame į indelį, uždengiame ir pašildome mikrobangėje 3-4 minutes. Aš, neturėdama mikrobangės, tai tiesiog įdėjau į indelį, pridengiau kepimo popieriumi ir palaikiau toj pačioj kaistančioj orkaitėj kol šiek tiek sušilo ir suminkštėjo. Tada leidžiame šiek tiek atvėsti ir sutriname blenderiu iki vientisos masės.
3. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė padvigubėja ir tampa visa puri ir faina.
4. Sudedame mandarinų masę ir gerai išmaišome. Tada sudedame migdolus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišome vėl.
5. Supilame į formą ir kepame apie 45 minutes. Kadangi maniškė buvo net ne forma o formytė, 20 cm skersmens, tai kepiau apie valandą. Tikriname pagaliuku.
6.  Atvėsiname ant grotelių.
7. Papuošiame (arba ne)
Man jis laaaabai patiko. Toks apelsininis/citrusinis, nes dedasi visas mandarinas su žievele o kur ne kur vis smagiai susikramto nevisiškai susmulkintas riešutėlis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą