2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Vištienos kąsniukai

Labai paprastas ir labai skanus receptukas, kai turite vištienos.

Reikės:
Vienos vištienos krūtinėlės
kelių skiltelių česnako
druskos
pipirų
pusės citrinos sulčių
miltų
~dviejų kiaušinių
džiūvėsėlių
aliejaus kepimui

padažo (man labai patinka su saldžiarūgščiu, bet galima naudot ir pomidorų/majonezo padažą ar kas tik patinka)

Vištiena supjaustome gabaliukais, užspaudžiame česnaką, supilame spaustas citrinos sultis, sudedame prieskonius  ir palaikome bent valandą. Tada  pavoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Šita dalis mane labiausiai užknisa, todėl aš viską iš pradžių susivolioju atskirai, t.y. nežaidžiu po vieną gabaliuką, nes nusibosta plauti aplipusias rankas. Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja ir sudedame ant popierinio rankšluostuko, kad sugertų riebalus. Skaniausi dar šilti. Panašiai apkepus, beje, esu ir žiedinius kopūstus, tik prieš tai juos reikėtų kokias penkias minutes apvirti sūdytame vandenyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą