2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Tortas "Kurmio kalnelis"

Šitas tortas ko gero yra šeimininkių folkloro dalis. Aš į jį visada taip ilgesingai žiūrėdavau bloguose, o po to net parduotuvėse pastebėjau sausus mišinius šiam tortui, taigi prisidengdama brolio gimtadieniu kaip pretekstu, ėmiau ir iškepiau. Tortas be galo skanus, kvapnus ir gražus. Bent jau man.
Reikės gi štai ko:
20 cm skersmens apvalios formos. 
Biskvitui:
  • 3 kiaušiniai
  • 140 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 140 gr miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. kakavos
  • 3 v.š. šaukštai verdančio vandens
Kremui:
  • 400 ml grietinėlės 35 proc riebumo
  • 15 gramų želatinos
  • 45 ml vandens
  • 200 kreminio vanilinio varškės sūrelio
  • 4-5 bananai
  • 100 gramų cukraus
KREMAS
Taigi pradėsime nuo jo, nes jis turėtų būti pastingęs ir formuotinas, kai biskvitas bus iškepęs. Tai va, želatiną užpilame vandeniu, išbrinkiname ir tada pavirę (jokiais būdais neužviriname) paliekame atvėsti. Bananą sutriname ir sumaišome su varškės sūreliu bei cukrumi. Aš šią masę dar šiek tiek paplakiau, tada supilame atvėsusią želatiną. Grietinėlę išplakame iki standumo, ir dėdami po kelis šaukštus, atsargiai sumaišome su varškės mase. Dedame į šaldytuvą, vis ištraukdami pamaišyti, kad nesušoktų į vieną gabalą.

BISKVITAS:
Trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius po vieną v.š. pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, po truputį berdami cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė bus balta, tiršta ir nebeliks cukraus kristalėlių. Baltymus suplakame taip standžiai, kad apversti nebėgtų iš dubens. Tada juos sudedame ant baltymų, bet NEMAIŠOME. Miltus, kakavą, kepimo miltelius - žodžiu, viską, kas biru sumaišome (aš ir persijojau) ir suberiame ant trynių ir baltymų ir labai labai atsargiai išmaišome šaukštu, kad nesukristų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, iškepusį atvėsiname ant grotelių. 

MONTAVIMAS: 
Biskvitą išskobiame, jo viduje suformuojame dubenėlį, į kurį dedame nepjaustytus bananus. Į maniškį tilpo trys. Ai, beje. Prieš klodama bananus, dugną patepiau aviečių uogiene. Siūlau uogienę, likerį ar ką tik norit sulaistymui, nes biskvito po bananais nepasiekia kremas ir jis lieka gana sausokas. Ant viršaus formuojame kalnelį, o išskobtą biskvitą sutrupiname ir, jei kremas tvirtas,  barstome ant viršaus, galime papildomai pabarstyti kakava. Paliekame sustingti, geriausia nakčiai, ir skanaujame. 

Naudotas AJ receptas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą