Tešlai (Pâte Brisée)
1 1/4 puodelio miltų
1/2 a.š. druskos
1 1/2 šaukšto cukraus
~110 gramų sviesto
3/4 šaukštų ledinio vandens
*Sviestą sušaldome šaldiklyje ir sutarkuojame
* miltus, cukrų ir druską išmaišome
* tada sudedam sviestą ir maišom, smulkiname visaip kaip
kol apsivelia miltų mase ir sviesto lieka mažos kruopelės
* pilame vandenį ir minkome tešlą
* tešla turėtų nelipti prie rankų, bet perminkyti irgi nereikia
*įdedame į maišelį ir palaikome šaldytuve apie valandą
Įdarui
2 puodeliai moliūgų tyrės (turėjau naminės - moliūgas kepamas orkaitėje apie valandą 190 laipsnių temperatūroje, kol suminkštėja ir tada išsukamas blenderiu ir taip paruoštas labai tinkamas laikyti užšaldytas)
1/3 puodelio balto cukraus
1/2 puodelio rudojo cukraus
1 1/2 puodelio riebios grietinėlės (kas liečia puodelius visur naudojau "tarybinę" 250 ml stiklinę) (aš naudojau grietinę ir ji reikalo nepagadino)
pusė a.š. druskos
2 kiaušiniai plius trečio trynys
2 a.š. cinamono
1 a.š. malto imbiero
1/4 a.š. muskato
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/4 a.š. malto kardamono
1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių
Sumaišyti cukrų, prieskonius ir žievelę dideliame dubenyje. Išplakti kiaušinius ir supilti į dubenį. Sukrėsti moliūgų tyrę. Tada supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti
Tešlą pamikyti, tada įtiesti į atidaromą torto formą ir išlipdyti kraštelius. Tešla neturėtų lipti nei prie stalo nei prie formos, bet esant bėdai galima šiek tiek pabarstyti miltais. Supilti įdarą, kepti 15 min, tada sumažinti liepsną iki 180 laipsnių ir kepti apie 40-50 min kol įdaras atrodys apstingęs.
iškepusį išimti ir ataušinti.
Valgyti atvėsintą ir dar kartoti. Tinka su plakta grietinėle
Rasta: čia
Labas, kviečiu dalyvauti tinklaraštininkų žaidime -> http://pabandykimsveikiau.wordpress.com/2012/12/08/maisto-tinklarastininku-zaidimas/
AtsakytiPanaikinti