2012 m. lapkričio 10 d., šeštadienis

Falafeliai

Mano įrašai tampa tiek pat dažni kiek Halio kometa, bet ką darysi, vyksta gyvenimas ir nelabai lieka laiko virtuvės terapijai. Bet tariu "ne" tinginystei ir grįžtu net su keliais receptais!

Taigi falafeliai.
Iš avinžirnių (tėtis vadina juos pelėžirniais, naujos sąvokos sunkokai įsimena:D), be jokių gyvūniškų pėdsakų ir tikrai skanūs.

Taigi reikės
stiklinės avinžirnių
vidutinio dydžio svogūno
kelių skiltelių česnako
petražolių saujelės
dviejų šaukštų miltų
prieskonių (druskos, pipirų)
pusės šaukštelio sodos

Gaminame taip:
Avinžirnius pamirkome per naktį
Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir petražoles, įdedame prieskonių ir patriname su šaukštu ar grūstuvėliu kad suminkštėtų ir išsiskirtų drėgmės. Avinžirnius sutriname blenderiu, įdedame prieš tai paruoštus ingredientus, miltus sodą ir pasišlapinę rankas  voliojame nedidukus rutuliukus kuriuos kepame įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudedame ant popierinio rankšluostuko ir šiek tiek palaukę kramsnojame su kokiu nors padažu ar vienus.
Rasta čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą