2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Morkų pyragas

3 puodeliai morkų (tarkuotų)
4 kiaušiniai
2 puodeliai cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
pusė pakelio kepimo miltelių (šitam pyragui galima ir dar papildomą šauktelį mestelt)
3 šaukštai grietinės
100 gramų sviesto (tirpinto)
džiovintų spanguolių ar vyšnių sauja (nebūtinai)
šaukštelio cinamono

  • morkas sutarkuojame burokine tarka ir užpylę cukrumi paliekame pusvalandžiui
  • Įmaišome grietinę, tada kiaušinius, galiausiai sviestą
  • Sumaišome kepimo miltelius, cinamoną ir miltus. Išsijojame ir supilame į morkų masę.
  • Gerai išmaišome ir supilame į sviestu pateptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą
  • Kepame apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje
  • Labai skanus pyragas. Ne tik triušiams, bet ir dvikojams valgytojams. 
  • Rasta čia kažkada seniai seniai ir gaminama bent kartą į metus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą