2012 m. birželio 6 d., trečiadienis

Labai apelsininis pyragas

Reikia:
2 apelsinų 
3 kiaušinių 
50gr sviesto
 pusės stiklinės cukraus
100 gr miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 apelsinų žievelės

Sulaistyti:
dviejų apelsinų sulčių
3 šaukštų cukraus
šaukšto likerio (aš radau damų likerio su apelsinais ir šokoladu - laaabai tiko)

Ką daryti:
  • Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi ir apelsino žievele, kol masė pabals.
  • Baltymus išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į masę. 
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir susijojame į tešlą. 
  • Supilame ištirpdintą sviestą
  • Skardą ištepame sviestu. Supilame tešlą.
  • Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol pagaliukas įsmeigtas į pyragą nebeaplimpa tešla (kepiau ~25-30 minučių)
  • Iškepusį subadome ir paliekame atvėsti.
  • Kol pyragas vėsta, apelsinų sultis išmaišome su cukrumi ir paviriname, kol užverda. Tada supilame likerį. 
  • Atvėsusiu užpilu sulaistome pyragą ir pabarstome kokoso drožlėmis/migdolų puselėmis. 
Labai skanus, purus ir apelsininis :)

2 komentarai:

  1. Be galo nuostabus pyragas! Kepsiu jau antrą kartą:) tas sulaistymas viską 100kartų pagerina!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, kad patiko. Kepiniai su apelsinais tokie saulėti ir tinkantys pavasariui:)

    AtsakytiPanaikinti