Reikia:
3 kiaušinių
50gr sviesto
pusės stiklinės cukraus
100 gr miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 apelsinų žievelės
Sulaistyti:
dviejų apelsinų sulčių
3 šaukštų cukraus
šaukšto likerio (aš radau damų likerio su apelsinais ir šokoladu - laaabai tiko)
Ką daryti:
- Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi ir apelsino žievele, kol masė pabals.
- Baltymus išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į masę.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir susijojame į tešlą.
- Supilame ištirpdintą sviestą
- Skardą ištepame sviestu. Supilame tešlą.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol pagaliukas įsmeigtas į pyragą nebeaplimpa tešla (kepiau ~25-30 minučių)
- Iškepusį subadome ir paliekame atvėsti.
- Kol pyragas vėsta, apelsinų sultis išmaišome su cukrumi ir paviriname, kol užverda. Tada supilame likerį.
- Atvėsusiu užpilu sulaistome pyragą ir pabarstome kokoso drožlėmis/migdolų puselėmis.
Labai skanus, purus ir apelsininis :)
Be galo nuostabus pyragas! Kepsiu jau antrą kartą:) tas sulaistymas viską 100kartų pagerina!
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko. Kepiniai su apelsinais tokie saulėti ir tinkantys pavasariui:)
AtsakytiPanaikinti