Taigi falafeliai.
Iš avinžirnių (tėtis vadina juos pelėžirniais, naujos sąvokos sunkokai įsimena:D), be jokių gyvūniškų pėdsakų ir tikrai skanūs.
stiklinės avinžirnių
vidutinio dydžio svogūno
kelių skiltelių česnako
petražolių saujelės
dviejų šaukštų miltų
prieskonių (druskos, pipirų)
pusės šaukštelio sodos
Gaminame taip:
Avinžirnius pamirkome per naktį
Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir petražoles, įdedame prieskonių ir patriname su šaukštu ar grūstuvėliu kad suminkštėtų ir išsiskirtų drėgmės. Avinžirnius sutriname blenderiu, įdedame prieš tai paruoštus ingredientus, miltus sodą ir pasišlapinę rankas voliojame nedidukus rutuliukus kuriuos kepame įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudedame ant popierinio rankšluostuko ir šiek tiek palaukę kramsnojame su kokiu nors padažu ar vienus.
Rasta čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą