2013 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Bora bora kukuliukai

Labai jau intrigavo mane šitas receptas. Skonis labai įdomus, gal kiek neįprastas bet teigiamai neįprastas. Atsiprašau ir už prastoką foto kokybę, bet fotografuoti teko vakare, kad apskritai būtų ką fotografuoti. Kadangi tikrai dar darysiu, nuotrauką atnaujinsiu. Pinky promise.
Prireikė
1 puodelio (mano senos geros 250 ml stiklinės) nesaldintų kokoso drožlių
truputėlis druskos
a.š. paprikos miltelių
1 skardinė konservuoto ananaso savo sultyse (arba šviežio)
1-2 cm tarkuotos imbiero šaknies
2 skiltelės česnako, smulkinto
2 kiaušiniai (nedideli)
sauja mėgiamų žalumynų (petražolės, krapai)
800 gr mėgiamo neriebaus faršo (naudojau vištienos)
druskos, juodųjų pipirų
Druską ir papriką sumaišome su kokosais ir pakaitiname vis maišydami ir visaip mėtydami, kad paruduotų, bet nesudegtų ir pradėtų maloniai kvepėti. Tada leidžiame atvėsti.
Nuo ananaso nupilame sultis,sutriname su blenderiu. Neleidžiam sultims įsisiautėti - jei vėl atsiranda, nupilame ir išgeriame. Man asmeniškai labai patinka tas skystis.
Tada į faršą dedame prieskonius, česnaką, ananasą, sumušame kiaušinius ir išminkome. Man jei atvirai, pagal proporcijas gavos skystoka (manau buvau pernelyg gailestinga ananasui), tad aš dar bertelėjau džiūvėsėlių.
Imam šiek tiek faršo, padarom rutuliuką, apvoliojame drožlėse ir dedame ant kepimo popieriumi ištiesos skardos. Kepame apie 30 min 170 laipsnių temperatūroje su sąlyga, kad kukuliukai tikrai mažulyčiai, kitaip vidus neiškeps taip greitai. Skanaus.
Rasta čia 

Bananiai keksiukai su "Snickers"

Užsinorėjusi keksiukų, visą vakarą siaučiau internetuose ieškodama recepto. Sudomino šitas. Ir nenusivyliau. Keksiukai minkštučiai, skanūs. Vaišinau drauges dvi dienas iš eilės ir jos labai nesipriešino. Vieną dieną džiaugėsi, kad keksiukai su bananais, kitą - kad su šokoladu, nors nešiau tuos pačius :)

Reikėsimės:

100 gr. cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus ar esencijos
2 kiaušiniai
2 prinokę bananai
2 a.š. kepimo miltelių
270 gr. miltų
100 gr. sviesto
2 "Snickers" šokoladukai
Kiaušinius, cukrų ir vanilę plakame iki vientisos, šviesiai geltonos, tirštos masės. Supilame atvėsintą, tirpintą sviestą (siūlau išlydžius nugriebti putą), trintus bananus ir smulkiai pjaustytus šokoladukus. Išmaišome. Miltus išsijojame su kepimo milteliais ir maišome į tešlą. Supilame į formeles ir kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min arba kol matosi, kad bus iškepę. Skanaus.
Įkvėpimo šaltinis

Trinta žirnelių sriuba (ir kodėl jau lapkritis)

My goodness, kaip seniai čia buvau! O kas liūdniausia, tai didelės krūvos receptų irgi neprikaupiau. Gaminimo impulsai buvo labai laukiami, tačiau reti. Užtat praplėčiau kulinarinius horizontus - svečiavausi Sardinijoje ir grožėjausi žaliuojančiais citrinmedžiais, granatmedžiais, žydinčiomis bugenvilijomis bei ragavau tradicinio jų maisto. Bei naminio vyno. Ar verta minėti, kad grįžti į lietų ir darganą nelabai norėjosi. Bet iš kelionių grįžti kitoks. Su pasiryžimu išvykti vėl.









Na o grįžus reikia kovoto su rutina kaip tik moki ir 
pavyksta. Pradėjau nuo šios sriubos. Recepte rašo, kad galima dėti mėtos, tačiau aš jos neturėjau, tačiau ir be jos sriubytė tikrai skani gavosi. Prašom išbandyti
500 gr šaldytų žirnelių (nebent turite žalių, aišku)
Dvi nemažos bulvės
5 skiltelės česnako
1 svogūnas
1l daržovių sultinio
3 valg.š. sviesto
1 a.š. cukraus
1 citrina (2 valg. š. sulčių)
4 šaukštai jogurto be priedų
po žiupsnelį druskos ir pipirų 

Gaminasi tikrai nesunkiai.
Svogūną ir česnaką nulupti, sudėti juos į puodą su sviestu ir leiskite apkepti, bet neleiskite paruduoti. 
Tada dedam žirnius, bulves, prieskonius ir virkite apie 30 min.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu. Tada Suspauskite citriną. 
Pilkitės lėkštėn ir dėkitės jogurto. Ar grietinės. Jūsų reikalas. 
Didžiai tikiuosi, kad šiame recepte nieko nepamiršau, kas pastaruoju metu labai dažnai nutinka. :)
Rasta čia