2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai

Greitas ir skanus užkandis, kuriam galite naudoti viską (ar beveik viską, ką rasite šaldytuve)
Reikės:
sluoksniuotos tešlos
pievagrybių
vieno kiaušinio
dešros
tarkuoto fermentinio sūrio
alyvuogių
šiek tiek druskos ir pipirų

Tešlą iškočiojame ir įklojame į keksiukų formeles. Visus dalykus, skirtus įdarui sumaišome tarpusavyje, pabarstome prieskoniais, išmaišome su kiaušiniu ir pilame į krepšelius. Kepame 20-30 min 180 laipsnių temperatūroje.

Vištienos kąsniukai

Labai paprastas ir labai skanus receptukas, kai turite vištienos.

Reikės:
Vienos vištienos krūtinėlės
kelių skiltelių česnako
druskos
pipirų
pusės citrinos sulčių
miltų
~dviejų kiaušinių
džiūvėsėlių
aliejaus kepimui

padažo (man labai patinka su saldžiarūgščiu, bet galima naudot ir pomidorų/majonezo padažą ar kas tik patinka)

Vištiena supjaustome gabaliukais, užspaudžiame česnaką, supilame spaustas citrinos sultis, sudedame prieskonius  ir palaikome bent valandą. Tada  pavoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Šita dalis mane labiausiai užknisa, todėl aš viską iš pradžių susivolioju atskirai, t.y. nežaidžiu po vieną gabaliuką, nes nusibosta plauti aplipusias rankas. Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja ir sudedame ant popierinio rankšluostuko, kad sugertų riebalus. Skaniausi dar šilti. Panašiai apkepus, beje, esu ir žiedinius kopūstus, tik prieš tai juos reikėtų kokias penkias minutes apvirti sūdytame vandenyje.

Tortas "Kurmio kalnelis"

Šitas tortas ko gero yra šeimininkių folkloro dalis. Aš į jį visada taip ilgesingai žiūrėdavau bloguose, o po to net parduotuvėse pastebėjau sausus mišinius šiam tortui, taigi prisidengdama brolio gimtadieniu kaip pretekstu, ėmiau ir iškepiau. Tortas be galo skanus, kvapnus ir gražus. Bent jau man.
Reikės gi štai ko:
20 cm skersmens apvalios formos. 
Biskvitui:
  • 3 kiaušiniai
  • 140 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 140 gr miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. kakavos
  • 3 v.š. šaukštai verdančio vandens
Kremui:
  • 400 ml grietinėlės 35 proc riebumo
  • 15 gramų želatinos
  • 45 ml vandens
  • 200 kreminio vanilinio varškės sūrelio
  • 4-5 bananai
  • 100 gramų cukraus
KREMAS
Taigi pradėsime nuo jo, nes jis turėtų būti pastingęs ir formuotinas, kai biskvitas bus iškepęs. Tai va, želatiną užpilame vandeniu, išbrinkiname ir tada pavirę (jokiais būdais neužviriname) paliekame atvėsti. Bananą sutriname ir sumaišome su varškės sūreliu bei cukrumi. Aš šią masę dar šiek tiek paplakiau, tada supilame atvėsusią želatiną. Grietinėlę išplakame iki standumo, ir dėdami po kelis šaukštus, atsargiai sumaišome su varškės mase. Dedame į šaldytuvą, vis ištraukdami pamaišyti, kad nesušoktų į vieną gabalą.

BISKVITAS:
Trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius po vieną v.š. pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, po truputį berdami cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė bus balta, tiršta ir nebeliks cukraus kristalėlių. Baltymus suplakame taip standžiai, kad apversti nebėgtų iš dubens. Tada juos sudedame ant baltymų, bet NEMAIŠOME. Miltus, kakavą, kepimo miltelius - žodžiu, viską, kas biru sumaišome (aš ir persijojau) ir suberiame ant trynių ir baltymų ir labai labai atsargiai išmaišome šaukštu, kad nesukristų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, iškepusį atvėsiname ant grotelių. 

MONTAVIMAS: 
Biskvitą išskobiame, jo viduje suformuojame dubenėlį, į kurį dedame nepjaustytus bananus. Į maniškį tilpo trys. Ai, beje. Prieš klodama bananus, dugną patepiau aviečių uogiene. Siūlau uogienę, likerį ar ką tik norit sulaistymui, nes biskvito po bananais nepasiekia kremas ir jis lieka gana sausokas. Ant viršaus formuojame kalnelį, o išskobtą biskvitą sutrupiname ir, jei kremas tvirtas,  barstome ant viršaus, galime papildomai pabarstyti kakava. Paliekame sustingti, geriausia nakčiai, ir skanaujame. 

Naudotas AJ receptas

2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Amerikietiški blyneliai



Man jie visada atrodydavo tokie gražūs, kone tobuli, ir, štai pagaliau prisiruošiau išbandyti jų receptą. Gavosi tikrai neblogai, buvo vartojami su agrastine/bananine uogiene, žalia arbata ir liūdnai pamąstant, kad jau rugpjūtis.








Reikės
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 1 1/4 stiklinės miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio
  • 1/4 stiklinės aliejaus
  • 1 1/4 stiklinės kefyro (ar pasukų)
Aliejų, kefyrą ir kiaušinį išmaišome kartu, tą patį padarome su sausais produktais (miltus, kaip mėgstu, išsijojau su kepimo milteliais). Tada abu mišinius sumaišome ir kepame sausoje keptuvėje ant mažos ugniesVoila. 


 Receptą radau  čia.