2013 m. sausio 8 d., antradienis

(Beveik) lazanija su varške

Iki šiol galvojau, kad varškė ir špinatai yra kaip indiški sužadėtiniai - jau iš anksto nuspręsta, kad jie bus kartu be jokios racionalios priežasties. Bet visgi jie puikiai tinka kartu. Išsiaiškinau gamindama šią beveik lazaniją. Na, vienintelis skirtumas buvo tas, kad naudojau ne lazanijos lakštus, o seniai užsigulėjusius tuščiavidurius cannelloni.
Reikėjo:
~ 400 g varškės
dėžutės cannelloni
~ 250 g špinatų (naudojau pakelį šaldytų, rastų Maximoj)
2 svogūnų
2 šaukštų sviesto
2 šaukštų miltų
500 ml pieno
2 kiaušinių

Persiprašau už tokią prastą nuotraukos kokybę, 

guodžiuosi faktu, kad bet kokiu atveju lazanija 

niekada nebuvo fotogeniškiausias patiekalas 

1 indelio pomidorų padažo makaronams (naudojau 500 gr pomidorų pastos už 2 lt - kiekis labai nekonkrečiai nurodytas originaliam recepte)
200 g tarkuoto sūrio 
žalumynų: peletrūnų, bazilikų, mairūnų, krapų ir kt. (Provanco žolelės į pagalbą)
maltų pipirų
maltų muskatų
druskos

O įvyko viskas štai kaip 
* nulupam svogūnus, pakepinam svieste
*sudedam špinatus, maišome ir troškiname kelias minutes. Kai atvėsta sumaišome su varške
* varške aš papildomai prasukau su blenderiu ir geru šaukštu jogurto be priedų
* dar įmušame kiaušinius, sudedame pusę sūrio, prieskonius, druską ir gerai išmaišome
* Sviestą ištirpiname nedideliam puode, suberiam miltus ir pakepinę minutę supilam pieną. Verdame kol sutirštės, įdedam druskos, pipirų, muskato.
*Ant kepimo indo dugno supilam pomidorų pastą, sudedam makaronus (aš konditeriniu švirkštu pripildžiau makaronus varškės ir špinatų masės - kaip gudriai, ane?) ir ant viršaus supilam miltų ir pieno padažą (Bešamelį) ir dar pabarstome likusiu sūriu.
*Kepame uždengę folija 200ºC apie 40 min ir dar šiek tiek nudengę kad apskrustų sūris. 
Rasta čia