2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

2 puodeliai miltų
2 kiaušiniai
1/4 šaukštelio sodos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 nemažos citrinos žievelė ir sultys (arba dvi citrinos, bet tada skonis būna ultra citrininis)
~1/6 stiklinės aguonų
3/4 puodelio jogurto
1/2 puodelio aliejaus
2/3 puodelio cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus

  • Žievelę nutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir gerai ištriname, kol viskas pakvimpa citrinomis
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda, išsijojame ir sumaišome su cukrumi.
  • Atskirame inde sumaišome jogurtą išplaktus kiaušinius, aliejų ir citrinos sultys. 
  • Tada sumaišome abi mases ir išmaišome. 
  • Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių (ar kol dailiai paruduoja)
  • Skaunaus! Vartokite atsakingai.:)
  • Rasta čia.

Morkų pyragas

3 puodeliai morkų (tarkuotų)
4 kiaušiniai
2 puodeliai cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
pusė pakelio kepimo miltelių (šitam pyragui galima ir dar papildomą šauktelį mestelt)
3 šaukštai grietinės
100 gramų sviesto (tirpinto)
džiovintų spanguolių ar vyšnių sauja (nebūtinai)
šaukštelio cinamono

  • morkas sutarkuojame burokine tarka ir užpylę cukrumi paliekame pusvalandžiui
  • Įmaišome grietinę, tada kiaušinius, galiausiai sviestą
  • Sumaišome kepimo miltelius, cinamoną ir miltus. Išsijojame ir supilame į morkų masę.
  • Gerai išmaišome ir supilame į sviestu pateptą ar kepimo popieriumi išklotą skardą
  • Kepame apie 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje
  • Labai skanus pyragas. Ne tik triušiams, bet ir dvikojams valgytojams. 
  • Rasta čia kažkada seniai seniai ir gaminama bent kartą į metus.